Ons verhaal

Wij, Wouter en Marleen, zijn de bedenkers van uBee. We houden van het stadsleven, waar bijna alles op een steenworp afstand ligt, of het nu gaat over dagelijkse aankopen, hobby's of werk. Maar als we bagage moesten sjouwen, bleven wij op onze honger zitten met de huidige mobiliteitsoplossingen. 

compact opbergen fietsen

Eigenlijk zien wij 2 grote uitdagingen.

 

Ten eerste hadden we, om te voorkomen dat onze fietsen onbeschermd buiten op straat staan, extra huurkosten voor een garage of moet alles passen in onze kleine hal wat dagelijkse voor heel wat logistieke uitdagingen zorgt.

 

Ten tweede zijn we fan van de deeloplossingen en het openbaar vervoer. Toch merkten we dat je deze oplossingen nog steeds enkele straten verderop te zoeken zijn. Vooral bij het vervoeren van goederen zou het handig zijn om een transportmiddel te hebben die compact kan worden opgeborgen en toch de ondersteunende functionaliteit heeft voor jou en je bagage.

verschillende goederen meenemen op een step

Na een lange zoektocht naar een veilig, compact en trendy product om verschillende soorten bagage mee te vervoeren, kwamen we tot de conclusie dat deze niet bestond en besloten we het zelf te creëren. uBee was geboren!

Voor bewoners met minder ruimte in huis willen we een oplossing bieden die hen dagelijks ondersteunt in de ‘first, last and only (cargo) mile’.

 

uBee is uw eigen eigendom en biedt je dus een oplossing vanaf jouw voordeur tot aan jouw voordeur, maar het past ook bij andere mobiliteitsoplossing. Woon-werkverkeer kan nu nog makkelijker worden dan ooit. U hoeft uw uBee nooit te parkeren bij het wisselen van vervoermiddelen, want hij is compact op te vouwen waardoor hij vlot mee te nemen is op openbaarvervoer of past in de koffer van een (deel)auto.

use step or scooter multimodal when carry goods

Uw veiligheid

Veilig ontwerp step

De veiligheid van de uBee-bestuurders en andere weggebruikers is onze prioriteit en er is geen ruimte voor compromissen. Met zijn 2 grote voorwielen en brede wielbasis is de driewielige step stabieler dan zijn tweewielige collega’s en de elektrische uBee variant heeft een max. snelheid van 18 km/u. Daarmee voldoen wij aan alle nationale verkeersregels binnen de EU.


Ook is er speciale aandacht aan uw zichtbaarheid 's nachts en een comfortabele manuele rem.

Onze ecologische voetafdruk

uBee… staat voor Urban Bee of stadsbij. Wij zijn overtuigd dat onze cargostep zal bijdragen aan een milieuvriendelijke stedelijk ecosysteem, zoals ook een stadsbij dat doet.

 

uBee past in een systeem van multimodaal transport, ondersteunt lokale handel en minimaliseert de CO2-uitstoot in steden.

 

Deze driewieler is gemaakt in België met duurzame materialen om de impact op onze planeet te minimaliseren.

 

Ten slotte gebruiken we alleen monomaterialen, waardoor deze micromobiliteitsoplossing gemakkelijk te recyclen is.

urban bee stads oplossing

ONS TEAM

Stuur ons een bericht